0

Till vita riddare – hon kommer inte att ligga med dig

Bland våra belackare på nätet finner vi många sorgliga figurer, arga kattkvinnor, sojapojkar och betaförsörjare. Men den vanligaste av dem är den vita riddaren.

Ett vanligt motiv i de gamla sagornas värld handlar om en fager jungfru i nöd som väntar på att bli räddad från drakar eller jättar av en ståtlig vit riddare i skimrande rustning. Dessa sagor förmedlar många lärdomar och dygder från våra förfäders mytologi.

De utgår från en tid då skillnader mellan män och kvinnor var tydliga och deras roller i samhället självklara. Men när riddarens mantel plockas upp av tangentbordskrigare i 2000-talets feministiska Sverige, blir det mest pinsamt.

Från vacker saga till pinsam verklighet

Den fagra jungfrun i denna kontext representeras istället ofta av en bitter kattkvinna som vill rättfärdiga sin tid på karusellen. En strandad val med blått hår som vill att män ska bortse från hundra kilo av dåliga val, eller uppmärksamhets-horor på Instagram.

Drakar och demoner i detta sammanhang, är män som är så otrendiga att de försöker efterleva manliga dygder. Och fräcka nog att hålla kvinnor mot en högre standard, och Gud förbjude – kritisera dom när de har fel.

Den vita riddaren är i sin egen saga på nätet något av en viktoriansk gentleman, han har ofta någon pretentiös beskrivning och en profilbild av någon känd kung eller intellektuell tänkare. Men bakom skärmen gömmer sig ofta en törstig beta, som inte upplevt kvinnlig kontakt sedan han slutade amma.

Matriarkatets nyttiga idiot

Trots att Sverige är ”världens mest jämställda land” och feminismen genomsyrar varje institution, tror den vita riddaren att han tillhör en modig minoritet som står upp emot en våg av kvinnohatande män, som hämtat ur en Stieg Larsson roman. I själva verket är han bara en basic bitch.

I jakt på ”drakar att dräpa” letar han i sociala medier och forum efter trådar och inlägg där en man inte håller med en kvinna om något. Där han har chansen att ta ställning för ”kvinnan i nöd” och med skydd av sin avatar sätta den oupplysta grottmannen på sin plats.

Unik genom att våga vara en fjolla

Eftersom han spenderar mycket tid med att leta efter vad feminister vill höra, börjar han ofta omedvetet använda deras språkbruk och argument – han skriver som en försmådd kvinna. Framförallt triggas han av manliga ideal som påminner honom om hans egen otillräcklighet.

När en man talar om vikten av styrketräning, svarar han med ”jag behöver minsann inga muskler för att vara trygg i min sexualitet”. När en man säger att han inte är attraherad av en kvinna med håriga ben frågar han ”varför hatar du kvinnor?”.

Kapten rädda en slampa

På engelska kallas ofta den vita riddaren även för ”Captain save a hoe” från en upplysande hiphop-låt med samma namn. Den vita riddarens strategi är den av en klassisk beta, att plocka upp resterna efter en alfa.

När en någorlunda attraktiv kvinna ridit färdigt på karusellen och börjar närma sig slutet av sin fertila period, och spyr ut hat mot alla ”skitstövlar till män” som pumpat och dumpat henne genom åren. Då dyker den vita riddaren upp för att ta hand om henne och hennes eventuella avkomma i utbute mot ”tycka-synd-om-sex”.

Hon kommer inte att ligga med dig

Det finns sju magiska ord som maskulina män kan använda för att jaga bort vita riddare ”hon kommer inte att ligga med dig”. När du uttalar eller skriver dessa ord har du avslöjat hans strategi, och kvinnan som han försökt ”rädda” tvingas backa för att inte bli sexuellt förknippad med en törstig beta.

Läs även:

Måste kolla med regeringen
Män som skämmer ut sig på nätet
Män som är kvinnors betjänter
Män som skickar dickpics
Män som stalkar kvinnor
Sex exempel på betamän
Mr Nice guy

ernst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *