3

Varför män inte bör dejta ”starka kvinnor”

Varför män inte bör dejta "starka kvinnor"

Varför vill inte fler män ha ”starka kvinnor” som fokuserar på karriär, med ett sexpack på magen och som kräver jämställdhet i hushållet? Är dessa män fega eller smarta?

I tidningskrönikor och diskussioner på nätet, klagar vissa kvinnor ofta över att män är ”rädda för starka kvinnor”. Här kommer jag gå igenom vilka dessa kvinnor är och varför män gör rätt i att inte dejta dem.

Vad menas med starka kvinnor?

Den typiska kvinnan som gnäller över att män är intimiderade över att hon är så ”stark och framgångsrik”. Hon är ofta i trettioårsåldern, har flera utbildningar under bältet och ofta lika många misslyckade förhållanden.

Hon tränar på männens avdelning på gymmet, dels för att visa upp sig själv, men också för att demonstrera att hon är ”en av grabbarna”. Hon har offrat den period i livet då hon var mest fertil och vacker, därför är hon så bitter.

Vad dom egentligen menar med att män inte vill dejta dem?

Faktum är att det finns ganska många män som vill dejta dessa kvinnor, det egentliga problemet är att det inte är den typ av män hon vill ha. De män som är redo att dejta henne är:

Manliga feminister, svaga män som tycker Wonderwoman är bästa filmen någonsin. Män med låg inkomst i traditionellt kvinnliga yrken som barnskötare. Men egentligen vill hon ha en alfa.

Läs även Sex typer av betamän.

Den typ av män starka kvinnor vill ha som inte vill ha dom

Statistik från dejtingsidor och opinionsundersökningar visar att framgångsrika kvinnor (precis som alla andra kvinnor) helst vill ha en man som tjänar mer än dem, är mer vältränade och mer framgångsrika än dem själva.

Problemet är att de mest framgångsrika männen i den åldersgrupp de söker vill hellre ha en ung kvinna som är på höjden av sin fertilitet och skönhet, som inte är ute efter att tävla med honom om att tjäna pengar eller lyfta skrot på gymmet.

Han vill ha en kvinna som kompletterar honom och underlättar hans liv genom att ta hand om deras hem och som är i rätt ålder för att ge honom många barn som kan föra vidare hans arv.

Varför vill inte kvinnor dejta svaga män?

Dessa kvinnor tycker det är orättvist att starka framgångsrika män inte vill ha kvinnor som är som dem själva. Men det är samma dynamik som gör att kvinnor inte vill ha svaga män. Varför vill de inte ha en man som:

Jobbar med pedikyr, älskar att hänga med tjejerna, tycker om att brodera filtar, och på gymmet fokuserar han mest på att träna ben och rumpa (han vill ju inte bli för stor!).

Vi attraheras av olikheter

Många män och kvinnor har gått på myten att män och kvinnor är närmast identiska och att vi attraheras av vad som gör oss lika. Men detta är en uppenbar lögn. Män och kvinnor ska komplettera varandra i ett förhållande, inte konkurrera.

Mäns roll är att försörja, beskydda och ära sin familj. Kvinnans roll är att vårda, försköna och uppfostra. Vi fascineras och attraheras av det i det motsatta könet som vi saknar själva.

Varför män ska undvika förhållanden med starka kvinnor

Som man är det en förlustaffär att inleda ett förhållande med en kvinna som sätter sin karriär först. Du kommer vara medveten att hon redan passerat sina bästa år för skönhet och barnafödande. Och om hon fortsätter aspirera på att leva som en man, är risken stor för en dysfunktionell familjekonstellation.

Hon i sin tur kommer ofta vara bitter över att hon offrat sin bästa tid på studier och klättrande på jobbet, vilket går ut över dig. Ofta när dessa kvinnor når sin epiphany phase när de närmar sig trettio. Då inser hon hur lite tid hon har kvar att kapitalisera på sin skönhet och vill rida karusellen en sista gång, antingen genom otrohet eller skilsmässa.

Läs även:

Jakten på patriarkatet
De sexuella utopiernas makt
Män som är kvinnors betjänter
No more mr Nice guy
Åtta myter om förhållanden
Hur får jag min fru att ligga med mig 1&2

ernst

3 kommentarer

  1. Haha, själv är jag en kvinna på 40 som känner mig vackrare & sexigare än nånsin nu när ungdomens osäkerhet och naivitet är förbi, och på dejtingsidor jag besökt har det kryllat av män i åldern 18-30 som söker en äldre kvinna. Det var inte så svårt för mig att få träffar & dejter direkt. Dock är det oftast enbart sex och lösa förbindelser de är ute efter, men det är ändå äldre kvinnor de har i sikte! Jag håller inte med om att man har förlorat skönhet och fertilitet i 30-årsåldern, OMG det är ju då man är på topp! Personligen tycker jag att kvinnor är som snyggast i åldern 30-40, men förstår att alla inte tycker så. Jag hade lättare att dra till mig grabbar & män som tonåring och upp till 25, absolut, men tror mest att det berodde på att jag var så sjukt naiv, godtrogen och livsoerfaren och det syntes på min utstrålning; alltså att jag var ”lätt att få”. Speciellt trevlig som person var jag faktiskt inte heller när man lärt känna mig, ärligt talat! Själv skulle jag, om jag vore man, aldrig tittat åt tjejen jag var då! Jag förstår faktiskt inte hur (vissa) män kan vilja ha ju-yngre-desto-bättre! Man har oftast ett barnsligt utseende jämfört med männen, man hänger i klunga med tjejpolarna och ser bara sååå osäker ut. Jag personligen ser inget attraktivt i det!
    Förresten, kolla på många kända kvinnor; hur många män tror du skulle tackat nej till Izabella Scorupco, Lena Philipsson, Malin Berghagen, m fl m fl, då de var 30-40?? 😉

    • Tror inte vi påstår i någon artikel att män inte gärna pumpar och dumpar enskilda ”pumor” emellanåt, nästan alla kvinnor har lätt att bli påsatta, däremot är det inte många män som vill inleda ett förhållande med en kvinna som passerat sin mest fertila ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *