0

Var inte en jävla hundvalp – Needyness VS överflöd

Att vara Needy eller klängig är en av de mest oattraktiva egenskaper en man kan uppvisa, inte bara gentemot kvinnor, men i relation till manliga vänner och på arbetsmarknaden. Motsatsen är överflöd

Jag vet ingen klockren översättning av ordet ”Needy” till svenska, det närmsta jag kan tänka mig är att vara ”klängig” men det förmedlar inte ordets djupa innebörd lika bra.

För män som brister i social kompetens men ändå har viljan och modet att framhärda i sin jakt på manliga vänner och kvinnliga sexpartners, riskerar att stöta bort dem istället, just genom att vara Needy.

Vad är Needyness? Ett exempel

Du börjar ett nytt jobb på ett öppet kontor där du emellanåt kan prata med kollegorna. Killen som sitter i båset bredvid dig börjar småprata lite och frågar om dina intressen. Oavsett vad du säger att du gillar säger han att han gillar exakt samma sak (första varningen).

När jobbdagen går mot sitt slut frågar han om du skulle vilja ta en bärs efteråt på puben och snacka lite om nya jobbet, du svarar något i stil med ”javisst det kan vi göra någon dag”, varpå han ivrigt följer upp med – kan vi inte gå nu? (varning 2).

Innan ni skiljs åt frågar han om du finns på Facebook, du svarar lite motvilligt ja, fem minuter efter att du gått plingar det till i mobilen för att du fått en vänfrågan, du godkänner den eftersom du inte vill stöta dig med en kollega redan första dagen på jobbet.

När du hunnit hem ser du att kollegan hunnit gilla alla dina inlägg sedan tre månader tillbaka (varning 3).

Det andra exemplet – hur man garanterar att stöta bort kvinnor

Exemplet innan är obehagligt för en man och kommer hålla honom borta, för en kvinna uppfattas detta beteende från en man inte bara som otäckt men dessutom som ett eventuellt hot. Kvinnor vet att de står för tillgång till sex på den sexuella marknaden (länk) därför är kvinnor ofta mer försiktiga med att indikera intresse för män de inte är säkra på.

Eftersom män i regel är fysiskt starkare än kvinnor (även svaga betamän) kan en man som uppvisar Needyness mot dem vara en potential stalker eller till och med en våldtäktsman. Kvinnor älskar ofta uppmärksamhet, men helst på ett säkert avstånd som på Twitter och Instagram.

När en man ger för mycket uppmärksamhet till en kvinna säger det henne först och främst – han är desperat. I andra hand säger det – troligtvis vill inte andra kvinnor vara med honom. Och slutligen – eftersom den här killen är desperat kan det vara farligt att låta honom komma för nära.

Beteenden som utstrålar Needyness

Exemplen jag gett är medvetet övertydliga, ofta är det mer subtila beteenden som bidrar till att utstråla Needyness, därför ska jag gå igenom de vanligaste tecknen som i varierande grad stöter bort såväl män som kvinnor och eventuellt även jobb och affärsmöjligheter.

Att vara överdrivet tillgänglig:

Män som är lite socialt eftersatta tänker ofta på mänskliga relationer som matematikproblem: ett plus ett är två. Till exempel: jag vill umgås med denna person + jag måste visa mitt intresse + jag vill verka tillgänglig = personen kommer vilja umgås med mig. Men eftersom människor inte är siffror eller robotar fungerar det sällan så.

I mänskliga interaktioner såväl intersexuellt som intrasexuellt pågår det lite (som det kallas i PUA) push and pull. Ungefär som när du fiskar, du drar sen släpper du efter lite. Om du inte drar alls, anar fisken ugglor i mossen, om du bara drar, kommer den inte bry sig om att jaga.

Att inte ha något eget att erbjuda

Män som utstrålar Needyness har ofta väldigt lite som pågår i deras egna liv, vilket också är anledningen till att de har tid med att ägna hela dagar åt att uppvakta någon annan. Om du söker ett jobb är det givetvis bra om du visar att du faktiskt vill ha jobbet, men om du inte matchar detta med kompetens och erfarenhet, kommer arbetsgivaren inte vara intresserad.

Män som är dåliga på att attrahera kvinnor tror ofta att deras framgångar med det täcka könet hänger på hur mycket uppmärksamhet de visar kvinnan, men de reflekterar ofta inte över vad de har att erbjuda. Män utvärderar främst kvinnor efter deras utseende, medan kvinnor ofta utvärderar män efter flera parametrar som; utseende, status, inkomst, socialt kapital med mera.

Men det främsta tecknet för en kvinna att hon har träffat en man med högt värde är hans sociala kompetens, framförallt att han är självsäker (inte samma sak som en arrogant skithög). En man som är självsäker och inte anstränger sig för mycket för att få hennes uppmärksamhet utstrålar två saker:

Det första är att han troligtvis har lätt att träffa andra kvinnor (pre-selection). Det andra är att han sannolikt är väl medveten om sitt eget värde.

Ger överdrivet mycket smicker och uppmärksamhet:

Här är det viktigt att se till nyanserna, inte svart eller vitt. Alla älskar komplimanger i någon grad, jag säger INTE att du aldrig ska ge en kvinna eller en man beröm för något, men var sparsam med smicker, och ge det bara om du är uppriktig. Du bör exempelvis sällan öppna en konversation med någon genom att ge en komplimang, eftersom du inte känner personen ifråga kommer de sannolikt tro att du är ute efter något, istället för att bara ha ett lättsamt samtal.

Istället för att överösa personen du vill knyta an till med smicker, kom med något av värde (se även föregående punkt). Om jag till exempel skulle vilja bli skribent för en tidning om motorcyklar, skulle jag i första hand se till att lära mig så mycket om det så möjligt. I andra hand skapa min egen blogg i ämnet och försöka få så många följare som möjligt. I tredje hand skulle jag erbjuda tidningen att skriva om något de inte redan skriver om, där jag har en speciell kompetens.

När det gäller att attrahera kvinnor, se till att vara en man med ett spännande liv. Läs följande artiklar:

Fyra råd som höjer dig över massan.

Ytterligare fyra råd som höjer dig över massan.

Att vara väldigt ivrig:

Här kommer jag till meningen med rubriken i denna artikel. De flesta av oss älskar små hundvalpar, de är söta, roliga och väcker våra naturliga föräldrainstinkter, detta gäller även till viss del hur vi reagerar på kvinnor. Läs även min artikel ”varför personlig utveckling för kvinnor är dålig för män”.

Det är gulligt när en hund springer fram och vill leka eller bli klappad, det är inte gulligt när en vuxen man gör det, det är istället ovärdigt, otäckt och beklämmande.

Visa gärna engagemang för personen, kvinnan eller företaget som du vill närma dig, men var inte desperat, klängig eller överdrivet engagerad tills du går över gränsen för att likna en stalker.

Motgift mot Needyness:

Jag har redan gett flera exempel på hur du kan undvika att utstråla Needyness, men här vill jag fokusera på vad jag anser vara de viktigaste sakerna att arbeta på för att bli en man som naturligt utstrålar överflöd istället för att verka klängig.

Stoicism:

lär dig vara emotionellt oberoende av andras gillande. Jag säger inte att du kan vara helt oberoende av vad andra tycker, givetvis är du det om du vill bli framgångsrik, men du måste skilja på att vara uppmärksamhetstörstande som en liten simp, eller att vinna andras gillande som ett indirekt resultat av dina bedrifter. Stoicism är det främsta verktyget i min mening för att uppnå detta tillstånd. Läs även ”hur stoicism kan hjälpa dig”.

Oneitis:

Överge myten om ”den enda för mig”. Om du begränsar dig själv genom övertygelsen om att; det finns bara ett företag jag vill jobba för, en kvinna jag vill vara med, en grupp av män jag vill umgås med. Då lider du av vad vi i Manosfären kallar ”Oneitis” länk. Du gör dig av med denna villfarelse genom att skaffa options, lär dig fler kompetenser, bygg nätverk, träffa många kvinnor (snurra plattor).

Bli skottsäker mot avvisanden:

Denna punkt hänger ihop med den förra och kan ses som en vidareutveckling av föregående punkt. För att kunna bli en man med ett stoiskt sinnelag som utstrålar överflöd och självsäkerhet, måste du lära dig att kunna hantera avvisanden – från såväl män som kvinnor. Det finns ingen lätt lösning på detta, du måste helt enkelt ta risker och härda dig själv med erfarenhet. Läs även ”Skottsäker mot avvisanden”.

Bli en man av värde:

som jag redan nämnt flera gånger i denna artikel måste du ha något av värde att erbjuda andra om du vill kunna dra till dig människor som du värderar högt. Vi kommer att publicera en utförlig artikel om hur du går tillväga framöver.

Get busy:

Om du har tid att sitta och lämna smöriga kommentarer på någon bruds Instagram, att lämna kommentarer och likes på vartenda inlägg från din favoritguru och så vidare, då har du för lite på gång i ditt liv. Då finns det bara en sak att göra – GET FUCKING BUSY! Börja med någon form av daglig träning, börja studera för att förbättra ditt CV, börja nätverka med andra män som är på din nivå och som strävar uppåt.

Råden här kan verka hårda, men det handlar i själva verket om hård kärlek. Jag har nämligen själv varit needy i flera sammanhang i mitt liv, och nu när jag själv blivit en man av värde så förstår jag hur jävla destruktivt och oattraktivt detta beteende är, därför hoppas jag att du som lider av detta vill ta dessa råd och gå bortom vad du är idag – vi ses på andra sidan!

Läs även:
Alfamindset: fyra egenskaper som utmärker en alfa
Game – en introduktion
Frame

ernst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *