2

Sanningen om incels

Incels - vilka är de?

Personer som lever i ofrivilligt celibat (incels) har blivit alltmer utbrett i flera delar av världen, och själva begreppet har blivit ett politiskt slagträ. Men vilka är dessa incels? Och hur ska vi förhålla oss till dem?

När jag började skriva på Twitter om frågor som rör sexuell dynamik och personlig utveckling, tog det inte lång tid innan en anonym vit riddare skrev till mig ”ha ha du är en incel”.

För mig som har tre barn med två kvinnor var det en märklig anklagelse. Jag kunde inte heller förstå vad min text om styrketräning hade med ofrivilligt celibat att göra?

Nu något år senare kryllar Twitter av användare (både från vänster och höger) som kallar alla dom inte gillar för incels.

Men vilka är dessa incels? Kan vi tillskriva dem några specifika värderingar? Och har dom någon betydelse för samhället i stort?

Incels är inget nytt fenomen

Även om begreppet är väldigt nytt så är fenomenet bakom inte det. Om vi ser till våra paleolitiska förfäder var det sannolikt ingen självklarhet att alla män i stammen fick ligga.

Precis som bland andra primater var det ofta så att alfan (i ordets ursprungliga bemärkelse) som ledde flocken, tog de flesta honor för sig själv.

Även i våra äldsta civilisationer i nästan alla kulturer, har fenomenet att ha många fruar varit väldigt vanligt, vilket troligtvis lett till att många män blev utan kvinnor.

Detta är förövrigt fortfarande utbrett i många delar av världen.

Incels idag – främst fattiga indier och kineser

I min tidigare artikel ”incels och den sexuella marknaden” gick jag igenom statistik över var de flesta incels finns i världen och varför dom är fler just där.

I Kina är dom överrepresenterade på grund av deras tidigare enbarnspolicy som ledde till att fler par valde att föda pojkar, vilket på sikt lett till ett enormt underskott av kvinnor och sedermera fler incels.

I Indien har istället många par valt att abortera flickfoster eftersom pojkar anses vara en större ekonomisk tillgång, vilket skapat deras underskott av kvinnor.

För de indiska och kinesiska män som har mycket pengar går detta att lösa genom att träffa kvinnor i andra länder, men för fattiga män är detta sällan ett alternativ.

Varför sparkar vänstern och feminister på de grupper de säger sig värna?

När vänstern och feminister hånar incels är det alltså främst fattiga icke-européer som de medvetet eller omedvetet angriper.

Det är lite samma fenomen som när vänstern hånar ”Sverigevänner” för att dom är lågutbildade och stavar dåligt (det vill säga oftast låglönearbetare).

Borde inte detta vara den grupp i samhället som vänstern främst borde försöka vinna över?

Varför blir det fler incels i västvärlden?

Även i de delar av Europa där incels växer fram beror det ofta på ett underskott av kvinnor. Men detta underskott beror inte på föräldrarnas val av kön på barnen.

Detta är mest på grund av massinvandring av unga singelmän från Mellanöstern, Nordafrika och Turkiet, vilket drabbar både infödda och utländska män.

För män med ett högt sexuellt värde (SMV) är detta sällan ett problem, men för män som inte har lätt att få kvinnor kan detta vara en anledning till att de blir incels.

Varför sparkar högern på män som blivit incels, delvis på grund av den politik dom bekämpar?

Östtyskland är en av de platser i Europa som drabbats hårdast av en skev könsfördelning. När muren föll flyttade många tyska kvinnor till västtyskland (för att träffa män med mer pengar) medan de flesta östtyska män blev kvar.

Därefter kom enorma volymer av invandrare, främst bestående av turkiska singelmän till Östtyskland, vilket gjorde könsfördelningen ännu värre.

Istället för att bara håna de män som inte lyckats hitta en kvinna för att bilda familj med, borde högern kanske analysera varför dessa män blir fler.

Är incels bara misslyckade män?

I de fall män inte kan få en kvinna på grund av ett underskott på kvinnor där de bor (och för lite pengar för att flytta), behöver dom inte befinna sig särskilt mycket lägre i status än genomsnittsmannen för att få svårt att hitta en kvinna.

Vad gäller män som inte kan få en kvinna på grund av att de inte är attraktiva, eller på grund av att de saknar social kompetens, behöver det inte betyda att dom är misslyckade inom alla områden, och definitivt inte att dom är bortom räddning.

Vad kan incels göra?

För de män som har svårt att träffa kvinnor, men som inte heller har ordning på något annat i livet, borde första steget vara att fokusera på sin egen personliga utveckling innan dom letar dejter.

Städa ditt rum (som Jordan Peterson säger), förbättra din ekonomi, börja styrketräna, bemästra ditt utseende, hitta ditt syfte och sätt långsiktiga och kortsiktiga mål.

När du känner att du har kontroll över ditt liv och att du är en man av värde, då kan du öka dina chanser att träffa kvinnor genom att:

Lära dig Game, lär dig ett nytt språk och träffa kvinnor utomlands, lär dig förstå det röda pillret och kvinnors sexuella strategier och se igenom mainstream-myter om kvinnlig lust.

Sluta vara bitter och skylla allt på samhället och kvinnor

Det viktigaste rådet vi kan ge till incels är att sluta skylla era problem på omvärlden. Kvinnor är varken sämre eller bättre än män, de är ett komplement till oss.

Kvinnors natur (likt männens) har både positiva och destruktiva sidor. Om du vill ha relationer med kvinnor måste du kunna hantera båda utan att hänfalla till hat eller bitterhet.

Ett av de bästa hjälpmedel som finns för detta är att praktisera Stoicism.

ernst

2 kommentarer

  1. Från vad jag läst så har anledningen till varför många människor instinktivt hånat och skrattat åt nutida incels att förr i tiden, när vi bodde i byar, hade i princip alla män en kvinna och dem som inte hade det var det något fel på. De kanske var efterblivna, socialt missanpassade eller helt värdelösa. Att vara incel var därför extremt skamsligt. Våra hjärnor var hårdkodade till att känna skam över att inte ha en sexuell partner.

    Den senaste tiden har ju situationen dock inte varit så – vi har fått teknologi som kopplat ihop kvinnorna med högstatusmännen och en välfärdsstat som tagit pengar från vanliga män och gett till kvinnorna genom bidrag och offentliga jobb. Mannes primära attraktionskraft, hans ekonomiska makt, har därmed blivit honom berövad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *