0

Kan ett piller göra dig mer maskulin?

Om manlighet bara är resultatet av vår biologi, kan vi inte bara ta ett piller som förändrar vår biologi och gör oss mer manliga?

Det är symptomatiskt för vår tid att alla letar efter genvägar till framgång, oavsett om det gäller viktminskning, sex eller pengar. Samma sak gäller mäns strävan efter manlighet, oavsett om det handlar om att vara mer manlig i praktiken, eller bara till ytan.

Att du vill bli mer maskulin är positivt

Innan jag går in på det problematiska med att leta efter manlighet i ett piller, vill jag erkänna det positiva i detta sökande. Många män idag ser manlighet som något oviktigt och i vissa fall till och med giftigt. Att du åtminstone ser manlighet som något positivt är ett friskhetstecken. Är inte manlighet bara ett resultat av testosteron?

Vi har varit väldigt tydliga med att skillnader mellan män och kvinnor är biologiska, och jag redogör utförligt för biologiska skillnader mellan könen i min artikel ”vad är maskulinitet?”. Jag står bakom att du inte kan vara en man om du inte föddes med manligt kön.

Tillskott eller droger som höjer ditt testosteron kan förstärka dina manliga drag både fysiskt och mentalt. Så varför inte bara ta ett piller eller en spruta som höjer ditt testosteron?

Vad krävs för att vara man fullt ut?

De flesta pojkar i tonåren har väldigt höga testosteron-nivåer, men jag skulle inte kalla dem män utan pojkar. En pojke kan göra en kvinna gravid, han kan döda en fiende och uppfylla många manliga plikter, men få skulle betrakta en tonårig pojke som en fullvärdig man.

Anledningen till detta är att du inte kan uppnå din fulla potential eller leva upp till din traditionella roll som man utan prövningar eller bevis på tillräknelighet.

Du måste bygga manlig karaktär

En man som inte växer genom prövingar är lika värdelös som en bil som ligger och rostar i havets botten. För utan prövningar kan du inte bygga manlig karaktär.

Om du inte omsätter din manlighet i handling är du inte mer man än en hög med sand är ett sandslott. Om du är född som pojke har du rätt byggstenar, men det krävs mer för att bygga en man.

Läs mer i skapa en ny version av dig själv med rutiner som byggstenar av Dan Forslund

Varför vi har passageriter för män

Att män inte automatiskt kommer in i sin manliga roll efter puberteten är anledningen till att vi traditionellt sett haft passageriter som avklarad militärtjänst för moderna män, eller den första jakten i mer primitiva kulturer.

När pojkarna av naturen fått de biologiska förutsättningarna för att bli en man, utsätter vi honom för prövningar som lär honom att tygla sin maskulina kraft. När stammen godkänt honom säger vi – nu är du en man!

Kan vi inte nå resultat snabbare?

Det är klart vi kan accelerera vår utveckling som män på samma sätt som vi kan accelerera vår inlärning eller muskeltillväxt genom strategiskt tänkande och smarta hjälpmedel. Men vi kan inte åstadkomma varaktiga och autentiska resultat utan hårt arbete.

Hård styrketräning, god sömn, ren naturlig mat och kosttillskott som D-vitamin och Zink kan definitivt förbättra våra förutsättningar i strävan efter att bli starkare och mer kapabla män. Läs även min artikelserie om testosteron

Det enda piller vi kan erbjuda

Det enda piller män behöver ta och som vi på Maskulint kan erbjuda är det metaforiska röda pillret (länk). Det kommer inte automatiskt göra dig mer maskulin, men det gör dig medveten om de mentala barriärer som hindrar dig från att nå din fulla maskulina potential.

Läs även:

Utmaningar för din maskulinitet
Moderna hot och lösningar
No more mr Nice guy – recension
De fyra manliga dygderna
Tre saker män behöver som glömts bort

ernst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *