1

Betamäns strategier och öppet hanrejeri

Varför pushar massmedia för promiskuöst sex och öppna förhållanden? Vilken typ av man godkänner att hans flickvän har sex med andra män? Och vad har detta för effekt på våra relationer?

När jag var singel för några år sedan, var jag till och från aktiv på de populära dejtingapparna Tinder och Badoo. Utbudet var redan då avskräckande med en blandning av främst singelmammor, feminister och kattkvinnor (har hört att det är ännu värre idag). Men det märkligaste var att kvinnor i förhållanden hörde av sig och ville ha sex med mig, med deras mäns godkännande, i vissa fall även med önskemålet att ”han fick se på”.

Eftersom jag inte är totalt degenererad tackade jag artigt nej till detta, men det gjorde mig viseralt medveten om fenomenet Cuckoldry, på svenska hanrejeri. Sedan dess har öppet hanrejeri blivit en statussignal i paritet med sodomi eller att byta kön. Och denna nya trend med inspiration från Bonoboapor är ivrigt påhejad av media i Sverige och västvärlden. Rollo Tomassi har på sin blogg gjort ett litet collage om detta (se bild nedan).

Men vilken typ av man tillåter, än mindre uppmuntrar ”sin” flickvän till att ha sex med andra män? Och vilkas intressen gynnas av detta?

Spelar det någon roll om dina barn är dina egna?

Den mest logiska anledningen till att en man har en fysisk aversion mot att hans kvinna har sex med andra män är risken för att hon blir gravid med en annan mans barn. Men spelar detta någon roll? Vi lever väl inte på trettiotalet eller? Varför basera kärlek på blodsband?

Om biologisk anknytning inte spelade någon roll, skulle ingen kvinna bli ledsen över att inte kunna föda barn (det finns gott om barn att adoptera i världen), och ingen man skulle bry sig om att deras kvinna var otrogen (barn som barn eller hur?). Men så är givetvis inte fallet, allt levande på jorden har en inneboende vilja att överleva och reproducera.

Det är rätt fantastiskt att jag kan titta i gamla familjealbum och dessförinnan målningar av männen på min fars sida bakåt i tiden, och känna igen mig själv i bilderna av mina för(fäder), återkommer till detta. Att föra våra gener vidare är det närmaste vi kan komma odödlighet, åtminstone i den här världen.

Varför biologiskt faderskap är viktigt för män

Såvida en man inte lever i ett land som Saudiarabien eller Iran, där han kan övervaka sin kvinna dygnet runt med hjälp av släktingar och staten, kan han aldrig vara säker på att hans kvinna är gravid med hans eget biologiska barn (utöver ett DNA-test). Det är därför religioner som judendom, Islam (och tidigare kristendomen) fokuserade på att lägga band på kvinnans sexuella lustar.

För om en man begick ett snedsteg med en kvinna kunde det i värsta fall leda till att han blev ansvarig för fler barn. Men om kvinnan var otrogen kunde han bli tvungen att uppfostra en annan mans barn. Faktum är att vi har en nedärvd biologisk ”säkerhetsmekanism” mot detta, och det är att barn oftast bär mer utseendemässiga likheter med sina fäder, men det är inte alltid fallet.

Varför kvinnor är mindre oroliga för otrohet än män

Till skillnad från män kan kvinnor alltid vara säkra på en sak, att deras barn är deras egna. Oavsett vem som är fadern kan hon alltid vara säker på att hon är modern till barnet. Och som jag nämnde tidigare liknar oftast barnet fadern mer än modern, vilket kan vara en förklaring till varför kvinnor inte lägger lika stor vikt vid barnets utseende eller etnicitet. För kvinnan är det en större prioritet att barnet och hon själv har skydd och försörjning, läs mer om detta i ”Skillnader mellan manliga och kvinnliga värderingar”.

För att män ska få tillgång till sex med kvinnor, måste de utmärka sig på något sätt, vilket är en anledning till att män oftast tar mer risker än kvinnor (plus högre testosteron). För kvinnor räcker det med att vara kvinnor för att män ska vilja ha sex med dom, vilket är anledning till att dom prioriterar trygghet och lustar efter män med bra gener. Kvinnor vill inte vara vinnare, de vill bli knullade av vinnaren och föda hans barn.

Polyamorösa förhållanden är lika med hypergami

Vi har skrivit tidigare om kvinnors sexuella strategi som bygger på hypergami det vill säga bli gravid med en man som har bra gener, och bli tillsammans med en bra försörjare, helst hitta en man som fyller båda dessa roller, men inte nödvändigtvis. Acceptansen av öppna förhållanden (ha sex med vem du vill) eller polyamorösa förhållanden (förhållanden mellan flera parter) är ett sätt att legitimera öppen hypergami, där kvinnor fritt kan bli gravid med valfri man och samtidigt bli försörjd av en beta som inte bryr sig om vem hon ligger med.

För mannen i denna typ av förhållande innebär detta få (om några) fördelar. Det kommer alltid finnas män som är redo att ligga med en slampig kvinna bara för att ha sex. Det är inte lika många kvinnor som vill ha sex med en beta som blir hanrejad på en regelbunden basis. Resultatet blir alltså oftast att kvinnan får fri tillgång till att hoppa mellan man till man i jakt på dom bästa generna och försörjning, medan mannen får minimalt med sex.

Betamäns sexuella strategier och dess konsekvenser

Kvinnor delar hellre på en alfa än att nöja sig med att vara med en trogen beta. En beta nöjer sig med att uppfostra andra mäns barn, och att vara kvinnors betjänter om det ger dom bara en liten chans att ligga eller få någon form av sexuell bekräftelse. Eftersom betas av naturen inte har tillgång till ett harem av kvinnor, är deras främsta strategi att ta vad dom får. För att uppnå detta agerar dom som ”vita riddare” genom att hålla med kvinnor i allt dom säger, och alltid verka för deras intressen. Dom gör detta i hopp om att få något tillbaka i form av sex, ett ”Mercyfuck”.

Eftersom majoriteten av män är naturliga betas, särskilt i vår tid, och kvinnor utgör åtminstone hälften av befolkningen, kommer ett demokratiskt och egalitärt system (läs Män mot jämställdhet) alltid att verka för kvinnors (med stöd av betamäns) intressen. Detta förklarar även medias och politikernas bias.

Hur ska alfas och aspirerande alfas förhålla sig till detta?

Som jag skrev innan, i den typ av egalitära samhälle vi lever i, kommer majoriteten genom röster och marknadens intressen för konsumenter, alltid ta parti för kvinnor och betamän. Men på den sexuella marknaden och i entreprenörskap kan vi som patriarker fortfarande dominera om vi spelar våra kort rätt. I Sverige har vi majoriteten emot oss, men globalt sett är en överväldigande majoritet patriarkal, och på gott och ont med globaliseringen blir vi alltmer beroende av omvärlden.

Rent historiskt har sexuell degenerering främst varit något som utmärkt döende imperier likt romarriket och det antika Grekland i sin sista tid. Den samtid som råder kommer att falla också, då står vi patriarker redo!

ernst

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *